Καλωσήρθατε στο blog του Tell A Story!






Εδώ θα βρείτε τα πάντα σχετικά με την έκθεση και θα ανακαλύψετε τους συμμετέχοντες μέσα από τις λίστες της δεξιάς στήλης. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία της διοργάνωσης θα προστίθενται events, συνεντεύξεις, ανταποκρίσεις και όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι'αυτό το δυναμικό και φρέσκο tradeshow. Get ready...






Tell a Story International Designers’ Tradeshow


7 - 9 Οκτωβρίου 2011


Αίτηση συμμετοχής στο info@occhi.biz




Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Georgina Skalidi













Η Τζωρτζίνα Σκαλίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα 18 της ξεκίνησε τις σπουδές της στο Παρίσι,στη σχολή L.I.S.A.A. όπου και σπούδασε σχέδιο μόδας ως stylist-modeliste.

Μετά από τρία χρόνια φοίτησης, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα όπου ασχολήθηκε με την επιμέλεια μόδας σε μεγάλους τίτλους γυναικείων περιοδικων τύπου (Marie Claire, Γυναίκα κ.α) ενώ διετέλεσε Fashion Editor στo εναλλακτικό Οzon Mag. Επιπλέον, δουλειές της έχουν δημοσιευθεί στο γαλλικό website Iconique, στο αμερικανικό UCE Μagazine και το γερμανικό περιοδικό For Him (FHM). Η απόφαση της να δημιουργήσει τη δική της σειρά που αποτελείτε από τσάντες φακέλους - clutch - τις οποίες η ίδια σχεδιάζει και κατασκευάζει, προέκυψε από την ανάγκη της για περισσότερη δημιουργία με δική της υπογραφή.

Η μαθητεία της δίπλα στον πιο γνωστό τεχνίτη που από τα eighties κατασκεύαζε τα αξεσουάρ όλων των ελλήνων σχεδιαστών - Haris - την εξόπλισε με την απαιτούμενη γνώση για να ξεκινήσει τους δικούς της στυλιστικούς "καμβάδες".

Δημιουργώντας από την πρώτη στιγμή τη δική της τεχνική πάνω στην κατασκευή της τσάντας, η Τζωρτζίνα Σκαλίδη σμιλεύει clutch bags όπου η άριστη ποιότητα υλικών και κατασκευής συνοδεύεται από την αισθητική ενός φρέσκου, σχεδόν μεταμοντέρνου, vintage.

Η Τζωρτζίνα Σκαλίδη με κύριο βασικό σημείο αναφοράς το στοιχείο του vintage style που τόσο αγαπάει, κάνει cut up και αποδομεί το κλασικό σχέδιο της τσάντας συνθέτοντας κάτι καινούργιο. Mε έμφαση στη γεωμετρία, κόβει, αλλάζει και δημιουργεί με ένα είδους αυτόματης γραφής πάνω στην τσάντα.

«Η έμπνευση μου είναι βιωματική. Με εμπνέει ο τρόπος που αποφασίζω να ζω σε κάθε φάση της ζωής μου. Κρατώντας το δέρμα στα χέρια μου μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα της δικής μου πραγματικότητας πλάθοντας κυριολεκτικά όλα μου τα σχέδια. Δεν δημιουργώ με τον παραδοσιακό τρόπο του σχεδίου γιατί η τσάντα για μένα αποτελεί ένα είδους γλυπτού».

Σήμερα η Τζωρτζίνα Σκαλίδη διαθέτει τις συλλογές της στις boutique "Μa Chambre" σε Αθήνα και Χανιά ενώ μπορείτε να βρείτε clutch bags αλλά και μπαλαρίνες σε επιλεγμένα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Georgina Skalidi ''Ma Chambre'' Stores

Athens
Skoufa 77, Kolonaki
T: +30 213 00 24 253
F: +30 213 00 51 329

Crete
Chatzimixali Daliani 58, Chania
T: +30 282 15 01 705

Email
info@georginaskalidi.com
sales@georginaskalidi.com

Website
www.georginaskalidi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου